wij en hongarije

Hongarije is een bijzonder land! Let op! Eén bezoek kan ertoe leiden dat je een ongenezelijk verlangen krijgt om hier telkens weer terug te komen en alles te ontdekken over de natuur, de geschiedenis, de cultuur en de mensen in Hongarije. In tegenstelling tot wat de mensen in West-Europa op school geleerd hebben over Hongarije, is dit land en z'n mensen een rijke traditie en een zeer interessante geschiedenis. Er is misschien enige begeleiding nodig om de trotse mensen van het Karpatenbekken hun kleurrijke traditie ten volle te begrijpen.

 

De geboorteplaats van Hongarije
 

Chy-Kara bevindt zich op slechts 2 km afstand van de geboorte plaats van Hongarije. Het gedenkteken bij het dorpje Pusztaszer staat op de plek waar tribe leider Árpád en 6 andere tribe hoofdmannen ruim 1100 jaar geleden de bloed-eed deden en legden hier de grondvesten voor Hongarije.
 

Soms kun je de atmosfeer van deze historische gebeurtenissen beleven die de Puszta uitademt.

Als ik op de boomwortel op ‘de Aarde’ sta, diep in adem en mijn ogen sluit, zie ik voor me hoe Hongaarse krijgers en kooplieden, de leylijnen van Moeder Aarde volgend, achter ons domein in een grote stofwolk over de Puszta draven. Ik hoor strijdkreten, gedreun van hoeven in het zand en krakende wagens die voortgetrokken worden door paarden.

Sinds mensenheugenis verbinden deze energiebanen, tussen de Moeder- en de Zusterrivier (Donau en Tisza) belangrijke ontmoetingspunten met elkaar.
De moderne technologie volgt deze oude patronen als een lam zijn herder.

Ondanks nieuwe wegen en technologie zijn de sporen van langvervlogen dagen niet uitgewist maar liggen behouden onder een wir war van wildsporen.

Show More
Jay & Annemieke .... Chy-Kara Crew

8 resp. 10 jaar geleden volgden wij onze impulsen en vonden wij onze weg naar Hongarije.

Ons inspireert de combinatie van dimensies van landelijke eenvoud, de historische diepgang en kulturele erfenissen uit oud Hongaarse tradities en de Keltische tradities waarbij wij ons heel erg thuis voelen.

 

De eigenschappen die ons verbinden is een diep gevoel van vrijheid. Onze geest rebelleert tegen te veel bureaucratische obstakels. Met ons project Chy-Kara willen wij de prettige perspectieven van een (zo veel mogelijk) Zelfvoorzienend Leven ver van de consumptie maatschappij met mensen delen.

 

De Luxe van Eenvoud ... een Bohemian Lifestyle.

 

Onze lijfspreuk is :

'We are free in the soul and rebels in the mind'

 

We heten jullie van Harte Welkom op Chy-Kara Tanya !

 

Wat betekent 'Chy-Kara'

 

'Chy-Kara' wordt uitgesproken als ’tsjaai-kaara’. Het is een Cornish-Keltische manier om 'huis van liefde, zorg, hartelijkheid' uit te drukken'.

 

Hongarije is het land waarvan wordt gezegd dat hier de Hart-Chakra van Moeder Aarde klopt. Onze eigen ervaring is dat er heel veel lieflijkheid en hartelijkheid uit de natuur en de mensen straalt.

Traditionele tribe tekens en symbolen uit de oude Hongaarse tradities zijn vergelijkbaar met die uit Keltische Tradities.

Zo is de naam voor onze plek ontstaan . 

 

 

 

“Es ist wundershön hier, die Landschaft, die Ruhe und die nette Abend mit euch.”
Wolfgang & Camilla

Testimonials

“We hebben genoten van ons nachtje in stilte. Heel erg bedankt voor het heerlijke eten.”
Kees & Anja & kinderen

“We enjoyed the magical stay and the incredible silence in your peacefull dreamland and your hospitality.”
Margriet & Helena

“Mitten in der Weite der Puszta ein kleines Refugium welches in mir Erinnerungen an meine Kindheit in Ungarn aufleben liess. Aber zu meiner grossen Überraschung: SIE ist keine Ungarin, aber spricht wie eine und ER ist kein Ungare aber sieht mehr aus wie einer als die meisten Einheimischen :-) Wir erlebten eine äusserst gastfreundschaftliche Aufnahme - tack så mycket / herzlichen Dank! Sehr erholsam und ohne jeglichen Touristenrummel. In der Nähe Ópusztaszer - ein Muss für die Ungaren (Typ Skansen, Frielichtmuseum). War für uns ein "Camper-Abenteur" im Mini-Format.

Allen Individualisten sehr zu empfehlen :-).”
István & Lotta

 

  • Facebook Reflection

Contact Us

Follow Us

TEL: +36 70 369 3037    

E-MAIL: Please use the email-form on the Contact page

Show More

© 2019 by Chy-Kara Farm Camping and B & B 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now